5 λόγοι να πάτε διακοπές μαζί με μια άλλη οικογένεια

Όσο κι αν ανυπομονούμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές με τα παιδιά, όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε, μπορεί να μας πιάσει άγχος αν τελικά θα πάνε όλα καλά. Ο λόγος για αυτόν τον δισταγμό είναι ότι δεν είναι πάντα εύκολο να ταξιδεύεις με μικρά παιδιά.

Αν και οι γονείς φροντίζουν να πακετάρουν οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα παιδιά τους κατά τη μεταφορά τους, όπως τα παιχνίδια τους, τα παπούτσια που δεν τους ‘χτυπάνε’ ή ένα CD με τα αγαπημένα τους τραγούδια, δύσκολα αποφεύγεις τα παράπονα και τους τσακωμούς. Και τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα.

Δε φταίνε όμως κι αυτά. Ο ζεστός καιρός, η αλλαγή της καθημερινής τους ρουτίνας και το άγνωστο περιβάλλον μπορούν να κάνουν ακόμα και έναν ενήλικα να δυσανασχετεί.

Κανείς δεν θέλει να περάσει τις διακοπές του σε απόγνωση καθώς υποτίθεται ότι είναι η εποχή που το σώμα και το μυαλό μας μπορούν να χαλαρώσουν για λίγο.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι το να πάτε διακοπές με κάποια άλλη οικογένεια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά σας;

Οι φίλοι κρατούν τα παιδιά σας απασχολημένα

Μερικές φορές τα παιδιά γκρινιάζουν μόνο και μόνο επειδή θέλουν να τραβήξουν την προσοχή μας. Αν είχαν κάποια παρέα μαζί τους, μάλλον θα ήταν απασχολημένοι παίζοντας και μιλώντας με τον φίλο τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσατε να κάνετε ένα διάλειμμα από το να τρέχετε πίσω από ένα παιδί όλη την ώρα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είστε με μια οικογένεια που τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά τα πάνε καλά μεταξύ τους.

Ελεύθερος χρόνος με τον σύντροφό σας

Για να αποφασίσετε να πάτε διακοπές με άλλη οικογένεια σημαίνει ότι γνωρίζετε πολύ καλά τους φίλους σας και τους εμπιστεύεστε μόνους με τα παιδιά σας. Τότε τι θα λέγατε να κανονίσετε να προσέχετε εναλλάξ τα παιδιά, ώστε κάθε ζευγάρι να έχει λίγο ελεύθερο χρόνο για να βγει έξω χωρίς παιδιά; Δεν χρειάζεται να είναι κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, καθώς μπορεί να μην υπάρχει κατάλληλος χώρος για να φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά μαζί. Απλώς βάλτε το αντηλιακό σας και κάντε μια βόλτα ενώ τα υπόλοιπα μέλη της παρέας σας παίρνουν πρωινό.

Δε χρειάζεται να ξοδέψετε λεφτά για νταντά

Για τον λόγο που εξηγήσαμε παραπάνω όχι μόνο θα έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, αλλά θα εξοικονομήσετε χρήματα αφού δε θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποια νταντά που μπορεί να προσφέρει το ξενοδοχείο σας. Αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο την τσέπη σας, αλλά θα νιώθετε την ασφάλεια ότι τα παιδιά σας δεν είναι με έναν εντελώς άγνωστο.

Εξασφαλίστε μια καλύτερη διαμονή

Περνώντας τις διακοπές σας με μια άλλη οικογένεια, μπορείτε να επιλέξετε καλύτερη διαμονή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα με λιγότερο κόστος. Η ενοικίαση ενός σπιτιού με πισίνα ή ακόμα και ενός κάστρου μπορεί να είναι εφικτή αν έχετε κάποιον να μοιραστείτε το κόστος. Μια ομάδα δύο ή τριών οικογενειών μπορεί εύκολα να νοικιάσει μια μικρή βίλα ή ένα κάστρο.

Το’να χέρι νίβει τ’άλλο

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να νοικιάσετε ένα σπίτι με μια άλλη οικογένεια ή να τους καλέσετε στο εξοχικό σας εκτός από μια καλή παρέα, πιθανότατα θα έχετε και εσείς ένα χέρι βοήθειας. Οι μαμάδες τείνουν να κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ειδικά αν μένουν σε ένα σπίτι όπου δεν υπάρχει υπηρεσία δωματίου. Μπορείτε να μοιραστείτε τις δουλειές και να μη νιώθετε ότι κάνετε ό,τι κάνετε και όλο τον υπόλοιπο χρόνο στο σπίτι σας.

Τι λέτε; Θα αποφασίσετε να πάτε διακοπές με τους φίλους σας και τα παιδιά τους;

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο beautyandthemist.gr

Please follow and like us: