5 + 1 Συμβουλές Για να μυρίζεις Πάντα Ωραία

Για κάποια άτομα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους το να φοράνε ένα ακριβό άρωμα. Αλλά δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψεις μια περιουσία σε αρώματα για να μυρίζεις όμορφα. Οι παρακάτω συμβουλές που θα διαβάσεις θα σε βοηθήσουν να μυρίζεις πάντα ωραία.

Μην αγνοείς τους κανόνες υγιεινής

Το να τηρείς τους κανόνες υγιεινής είναι σημαντικό όχι μόνο για τους γύρω σου, αλλά κυρίως για σένα. Ένα ντους την ημέρα για άλλους είναι αρκετό, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν να πλένονται πρωί και βράδυ ή όποτε βολεύει το πρόγραμμά τους. Αντιθέτως, κάποιος μπορεί να μη νιώθει την ανάγκη για καθημερινό μπάνιο.

Διάλεξε ένα αφρόλουτρο που να διατηρεί το σώμα σου καθαρό. Το καλοκαίρι το αποσμητικό συνήθως είναι κάτι που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μετά από κάθε ντους, ενώ μπορείς να το αποφύγεις το χειμώνα αν δεν ιδρώνεις τόσο.

Χρησιμοποίησε body butter ή λάδι σώματος

Διάλεξε ένα body butter ή ένα λάδι σώματος με κάποια αγαπημένη σου μυρωδιά. Για παράδειγμα, αν σου αρέσει η βανίλια βρες ένα προϊόν με την αντίστοιχη μυρωδιά. Θα σου πρότεινα το body butter της La vie en rose, που όχι απλά αφήνει μια υπέροχη πουδρέ μυρωδιά στα ρούχα, αλλά ενυδατώνει και το δέρμα.

Επίσης αν χρησιμοποιείς κάποιο αγαπημένο άρωμα και θέλεις να ενισχύσεις την απόδοση του, τότε ένα καλό αρωματοπωλείο θα σου φτιάξει το ανάλογο άρωμα στο είδος που επιθυμείς, αφρόλουτρο, κρέμα σώματος, body butter ή λάδι σώματος.

Μην ξεχνάς τα μαλλιά

Όπως φροντίζεις να διατηρείς το σώμα σου καθαρό, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Σίγουρα τα μαλλιά δεν πρέπει να τα λούζεις με την ίδια συχνότητα, αλλά πρέπει να τα κρατάς καθαρά και μυρωδάτα. Αν μαγειρεύεις, προσπάθησε να καλύπτεις τα μαλλιά σου για να τα προστατεύεις από τις μυρωδιές των φαγητών. Όσο ωραία και να μυρίζει η μπριζόλα, σίγουρα αυτή η μυρωδιά δεν ταιριάζει στα μαλλιά σου! Μπορείς να πιάνεις τα μαλλιά σου όταν μαγειρεύεις και να χρησιμοποιείς κάποιο σκουφάκι ή μπαντάνα.

Μπορείς επίσης να ψεκάζεις τα μαλλιά σου με κάποιο άρωμα ή body mist. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιείς ειδικό hair mist που είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για μαλλιά.

Είναι τα ρούχα σου καθαρά;

Ακόμα και όταν ένα ρούχο δεν έχει λεκέδες ή δε μυρίζει ιδρώτα μπορεί και πάλι να μην είναι αρκετά καθαρό. Μη φοράς ένα ρούχο για πολλές συνεχόμενες μέρες και προσπάθησε να αερίζεις ρούχα που φοράς συχνά όπως το μπουφάν σου. Βέβαια, αν και το να μοσχοβολάνε τα ρούχα σου μαλακτικό είναι υπέροχο, δεν είναι και υγιεινό. Προσπάθησε να επιλέγεις απορρυπαντικά που να μυρίζουν ωραία, αλλά να είναι και απαλά προς το δέρμα σου. Μπορείς να επιλέξεις απορρυπαντικά υποαλλεργικά όπως είναι αυτά που είναι σχεδιασμένα για παιδιά.

Μη βάζεις άρωμα μόνο στο σώμα

Προσωπικά προτιμώ να αρωματίζω περισσότερο τα ρούχα μου παρά το σώμα. Αυτή είναι μια καλή ιδέα και όταν χρησιμοποιείς ένα άρωμα που μπορεί να φοβάσαι ότι δεν είναι το κατάλληλο για το δέρμα σου. Μπορείς να ψεκάσεις το παλτό σου, το κασκόλ ή ακόμα και την τσάντα σου. Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις. Συνήθως 2-3 ψεκασμοί είναι αρκετοί.

Έξτρα συμβουλή:

Μέσα στη διάρκεια της μέρας πόσες φορές πιάνω τον εαυτό μου να μυρίζω τον καρπό μου! Όχι, δεν είναι απλά ότι έχω ψεκάσει εκεί το άρωμα μου. Στον καρπό μου συνήθως φοράω ένα βραχιολάκι φτιαγμένο από κλωστή ή ένα κομποσκίνι και ενώ δεν είναι αυτός ο λόγος που τα φοράω, έχω προσέξει ότι απορροφάνε την κολόνια που ψεκάζω και διατηρείται το άρωμα ακόμα και για μέρες.

Ελπίζω αυτές οι μικρές συμβουλές να σε βοηθήσουν να μυρίζεις όμορφα. Όπως οι όμορφες σκέψεις σε κάνουν να νιώθεις ωραία, έτσι συμβαίνει και όταν σε περιτριγυρίζουν όμορφες ευωδίες.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο beautyandthemist.gr

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.