7 συμβουλές ομορφιάς για μετά τα 35

Κάθε ηλικία έχει τη χάρη της. Το να μεγαλώνεις δεν σημαίνει ότι φαίνεσαι λιγότερο όμορφη. Αντιθέτως, όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς την εσωτερική σου ομορφιά και οι άλλοι μπορούν επίσης να το δουν αυτό.

Όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο

Ένα πλεονέκτημα της ενήλικης ζωής είναι ότι σε αυτή την ηλικία έχουμε συνήθως απαλλαγεί από την ενοχλητική ακμή που μας ανησυχούσε στην εφηβεία. Πολλά νεαρά κορίτσια συνηθίζουν να βάζουν πολύ μακιγιάζ στο πρόσωπό τους για να καλύπτουν τα ενοχλητικά σπυράκια και αυτό όχι μόνο βλάπτει το δέρμα τους, αλλά κάνει το πρόσωπό τους να φαίνεται και ψεύτικο. Το υπερβολικό μέηκαπ μπορεί επίσης να τονίσει τις ρυτίδες σου. Το πιο διακριτικό μακιγιάζ μπορεί να τονίσει τη φυσική ομορφιά σου.

Επενδύστε στο δέρμα σας

Αν τείνεις να αγοράζεις καλλυντικά που τελικά δεν χρησιμοποιείς, μην σπαταλάς πια τα χρήματά σου. Αντί να αγοράζεις παλέτες σκιών και κραγιόν που θα φορέσεις σπάνια, δώσε μεγαλύτερη έμφαση στην επιδερμίδα σου και επένδυσε σε μια καλή ενυδατική κρέμα. Το αντηλιακό είναι επίσης απαραίτητο όλο το χρόνο.

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής σου;

Εάν τα μάτια μπορούν να μιλήσουν, τότε τα μάτια μου θα αποκαλύψουν ότι δεν κοιμάμαι αρκετά και ότι τις περισσότερες φορές είμαι κουρασμένη. Μην παραλείπεις την κρέμα ματιών. Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν πρέπει να ξοδέψω μια περιουσία για μια πραγματικά καλή κρέμα ματιών ή αν μια οικονομική μπορεί να κάνει κι αυτή τη δουλειά της. Όμως και όταν δεν μπορώ να αγοράσω μια ακριβή κρέμα, αγοράζω μια φτηνή που θα με κρατάει ενυδατωμένη. Είτε είσαι νέα μαμά με μωρό ή εργαζόμενη που τρέχει όλη μέρα, αφιέρωσε ένα λεπτό κάθε μέρα και νύχτα για να κάνεις μασάζ στην περιοχή των ματιών με ένα προϊόν ματιών.

Μην υποτιμάς τα φρύδια σου

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην εμφάνισή σου. Άλλωστε είναι η κορνίζα των ματιών σου. Θα πρέπει να βγάζεις τα φρύδια σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να βεβαιωθείς ότι φαίνονται προσεγμένα ή όσο νιώθεις ότι χρειάζεται για να ξεφορτωθείς περιττές τριχούλες. Όσο μεγαλώνουμε, τα φρύδια μας τείνουν να φαίνονται λιγότερο πυκνά. Έχω την αίσθηση ότι ίσως οφείλεται σε υπερβολικό βγάλσιμο στο παρελθόν ή χρήση ντεκαπάζ/ξανθυντικού, όμως είναι και αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης. Η χρήση μολυβιού φρυδιών ή ακόμα και σκιάς ματιών στα φρύδια μπορεί να ζωντανέψει το βλέμμα σας. Εδώ μπορείς να δεις πώς διαμορφώνω τα φρύδια μου μόνη μου με φυσικό τρόπο.

Ενίσχυσε τα χείλη σου

Έχεις την αίσθηση ότι τα χείλη σου έχασαν τη φρεσκάδα τους; Μην τρέχεις στον πλαστικό χειρουργό! Διατήρησε τα χείλη σου ενυδατωμένα και τόνισέ τα με ένα μολύβι χειλιών. Βελτίωσε το σχήμα και το μέγεθός τους σχεδιάζοντας μια εξωτερική γραμμή και μετά γέμισε και το εσωτερικό με το μολύβι και μετά με ένα κραγιόν ή ενυδατικό λιπ γκλος.

Διάλεξε ένα κατάλληλο χτένισμα

Οι γυναίκες ξεσπούν πολύ στα μαλλιά τους. Την επόμενη φορά που θα κοιταχτείς στον καθρέφτη και δεν θα σου αρέσει αυτό που βλέπεις, μήπως να δοκιμάσεις ένα διαφορετικό χτένισμα; Συμβουλέψου έναν επαγγελματία για να βρεις ποιο είναι το σωστό χτένισμα για το σχήμα του προσώπου σου.

Πες ναι στην αλλαγή

Το ότι έχεις συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα μακιγιάζ δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις σταθερή σε αυτήν για πάντα. Δεν πιστεύω στα στερεότυπα ότι πρέπει να προσαρμόσεις την εικόνα σου στις προσταγές της ηλικίας σου. Πειραματίσου με διαφορετικές αποχρώσεις και στυλ. Τα ουδέτερα χρώματα μπορούν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σου. Ή μπορεί να θέλεις να δοκιμάσεις ένα υγρό foundation αντί για ένα stick make up που πιθανώς να μην απλώνεται εύκολα στο πρόσωπό σου. Μια γυναίκα μετά τα 35 είναι αρκετά νέα ώστε να ανακαλύψει νέους τρόπους να φροντίζει την εμφάνισή της και να είναι όμορφη και υγιής.

Τι συμβουλή ομορφιάς θα έδινες εσύ σε μια φίλη άνω των 35;

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο beautyandthemist.gr

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.