Πώς να κάνεις τον μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

Όλοι θέλουμε το σαλόνι μας να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι και αναδιατάσσουμε συνεχώς τα έπιπλα ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βρούμε την ιδανική διαρρύθμιση. Ανεξάρτητα από το μικρό μέγεθος οποιουδήποτε χώρου, μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε έναν φωτεινό, όμορφο και γεμάτο χώρο με λίγες μόνο προσαρμογές
Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να μεγαλώσεις το εσωτερικό του σπιτιού σου.

Δημιούργησε μια ψευδαίσθηση

Οι καθρέφτες είναι πολύ χρήσιμοι και σημαντικοί στον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης. Έχουν πολλές χρήσεις, ιδιαίτερα αξιοσημείωτες στη φωτεινότητα ενός χώρου. Οι καθρέφτες βοηθούν να προσθέσεις βάθος σε έναν χώρο αντανακλώντας το φως γύρω από το δωμάτιο. Ένα έπιπλο με καθρέφτη, ένα γυάλινο τραπέζι ή ακόμα και ένα γυαλιστερό πάτωμα είναι κατάλληλα για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς δίνουν μια ψευδαίσθηση χώρου μεγαλύτερου από αυτόν που πραγματικά είναι.

Μείωσε την ακαταστασία

Ένα δωμάτιο μπορεί να φιλοξενήσει τόσα πολλά πράγματα, κορνίζες, διακοσμητικά, έργα τέχνης ή ίσως ακόμη και έναν υπερβολικό αριθμό επίπλων. Τα πολλά αντικείμενα θα κάνουν αναπόφευκτα το δωμάτιό να φαίνεται μικρότερο. Διάλεξε ένα σημείο στο δωμάτιο στο οποίο θα εστιάσεις καθώς βοηθάει στην επέκταση του χώρου. Οργάνωσε το δωμάτιό με επίκεντρο αυτό το σημείο και άφησε το καθημερινό χάος έξω από την οπτική σου.


Απλοποίησε τα έπιπλα


Όταν ψάχνεις για έπιπλα για το χώρο που θες να φαίνεται πιο ευρύχωρος, καλό είναι να πας σε κάτι απλό. Η υπερφόρτωση ενός δωματίου με έπιπλα μπορεί να είναι μια καταστροφή. Ο διαχωρισμός των επίπλων σε μικρότερες ομάδες δίνει στο δωμάτιο περισσότερο χώρο.
Η τοποθέτηση των επίπλων στις γωνίες των τοίχων είναι μια ωραία ιδέα καθώς ανοίγει ο χώρος, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το δωμάτιο. Τα χαλιά είναι επίσης χρήσιμα όταν πρόκειται για διαχωρισμό. Τα χαλιά μπορούν να χωρίσουν έναν μεγαλύτερο χώρο σε διαφορετικές λειτουργικές περιοχές.


Με αυτές τις απλές ιδέες μπορείς εύκολα να κάνεις κάποιον εσωτερικό χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο beautyandthemist.gr

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.