Συνέντευξη με τη συγγραφέα Χαρά Σωτηροπούλου

Η Χαρά Σωτηροπούλου έγινε γνωστή σε μένα μέσα από το blogging, αλλά σήμερα θα τη γνωρίσουμε καλύτερα ως συγγραφέα, καθώς το πρώτο της βιβλίο ‘Η περιπέτεια του Κοκό’ έχει ήδη κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες. Έχω τη χαρά να τη φιλοξενώ στο beautyandthemist.gr για μια συνέντευξη που μας μιλάει για τα επαγγελματικά της σχέδια, αλλά και για τα όνειρά της.

Demi: Χαρά, σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι το γράψιμο είναι κάτι που σε εκφράζει;

Χαρά Σ: Η αλήθεια είναι ότι το κατάλαβα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Μόλις διάβασα το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο, αμέσως μετά έγραψα και εγώ μια ιστορία ! Μεταξύ μας, ήταν μια παραλλαγή του βιβλίου που είχα μόλις διαβάσει, αλλά ήταν απλά η αρχή! Θυμάμαι ότι μαγευόμουν τόσο από τα βιβλία που διάβαζα , και θεωρούσα τους συγγραφείς μάγους, οπότε ήθελα να κάνω και εγώ ακριβώς το ίδιο !

Demi: Τι σε ενέπνευσε στη συγγραφή του πρώτου σου βιβλίου ‘Η περιπέτεια του Κοκό’;

Χαρά Σ: Η περιπέτεια του Κοκό ήταν μια ιστορία που γράφτηκε λίγο …ανάποδα! Πρώτα σκέφτηκα το τέλος , και θέλησα να γράψω για την παντοτινή αγάπη με έναν διαφορετικό τρόπο. Αφού λοιπόν σκέφτηκα τους ήρωες και την κατάληξη τους, έπειτα ανέπτυξα και την υπόλοιπη ιστορία.

Demi: Ήταν εύκολο να καταφέρεις να εκδοθεί το βιβλίο σου;

Χαρά Σ: Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να το κυνηγάω κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όμως δεν δυσκολεύτηκα τόσο όσο νόμιζα. Η διαδικασία της έκδοσης απαιτεί χρόνο, αρκετό ψάξιμο, πολλές συζητήσεις με εκδοτικούς, μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Όμως, αυτό είναι μόνο η αρχή! Το πραγματικό ταξίδι ενός βιβλίου , ξεκινάει μόλις αυτό βγει στην αγορά!

Demi: Υπήρξε κάποιο άτομο που ζήτησες να διαβάσει το βιβλίο σου πριν αυτό δημοσιευτεί; Σε επηρέασε η γνώμη του;

Χαρά Σ: Η αλήθεια είναι πως όχι. Επειδή είναι το πρώτο μου βιβλίο , ήθελα να το κάνω έκπληξη στους δικούς μου ανθρώπους, και να το δουν κατευθείαν τυπωμένο χωρίς να γνωρίζουν την ιστορία ! Επίσης, παρότι είμαι κοινωνική, είμαι αρκετά εσωστρεφής , και θα ήταν η πρώτη φορά που θα μοιραζόμουν κάτι “δικό μου” με κόσμο, οπότε είπα να το αφήσω και να κυλήσει φυσικά ! Αφότου πήρε το δρόμο για το τυπογραφείο , το έδωσα σε μερικούς φίλους και τα σχόλια ήταν πολύ θετικά , κάτι που με χαροποίησε και εμένα ιδιαίτερα !

Demi: Τι σου λένε οι μικροί σου αναγνώστες; Τι αισθήματα και απορίες σου εκφράζουν;

Χαρά Σ: Οι μικροί αναγνώστες είναι υπέροχοι, τους αγαπώ για τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα, και μου έχουν διδάξει πάρα πολλά! Άλλα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα και προβληματίζονται περισσότερο, άλλα μένουν περισσότερο στο κομμάτι της περιπέτειας και της δράσης!

Demi: Μετά από την περιπέτεια του Κοκό έχεις γράψει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Χαρά Σ: Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ δημιουργικά για εμένα . Εκτός από το παραμύθι μου , έχω αρκετές συμμετοχές σε ομαδικές δουλειές, που είναι αρκετά προσεγμένες και νιώθω πολύ χαρούμενη και ευγνώμων που είμαι μέρος αυτών! Συμμετείχα σε ένα συλλογικό τόμο με ποιήματα ποιητικής, με τίτλο ” Ελάτε να μιλήσουμε για ποίηση”, καθώς και στη συλλογή “Μ’ενα στυλό διαρκείας ” από τις εκδόσεις Αλάτι, όπου εκεί θα βρείτε μια εφηβική ιστορία , και δύο ποιήματα που έχω γράψει. Επίσης, συμμετέχω και στο συλλογικό βιβλίο 13 Αlter Εgo ( εκδόσεις i write ), με ένα διήγημα φαντασίας!

Demi: Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να σε δούμε να γράφεις κάτι τελείως διαφορετικό; Να περιμένουμε και κάποιο μυθιστόρημα για μεγάλους;

Χαρά Σ: Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω νέα πράγματα. Σίγουρα το παιδικό βιβλίο μου έχει κλέψει την καρδιά , όμως τώρα τελευταία φλερτάρω και με μια τέτοια ιδέα ! Ποτέ δεν λέω ποτέ ! Αν το κάνω πάντως , θα γίνει αρκετά αργότερα, για να νιώσω και εγώ έτοιμη να αφιερωθώ σε κάτι τέτοιο !

Demi: Ετοιμάζεις τώρα κάποιο νέο βιβλίο;

Χαρά Σ: Ναι ετοιμάζω ένα νέο παραμύθι !

Demi: Σε γνώρισα ως μπλόγκερ και έχω καταλάβει ότι είσαι ανήσυχο πνεύμα! Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός από τη συγγραφή βιβλίων;

Χαρά Σ: Είμαι ανήσυχο πνεύμα όντως ! Μου αρέσει ο,τιδηποτε καταπιάνεται με τη δημιουργία. Επαγγελματικά ασχολούμαι με την δημιουργία και κατασκευή κοσμημάτων αλλά και χειροποίητων ειδών, ενώ τελευταία φτιάχνω κάποιους πίνακες όπου συνδυάζω τη ζωγραφική με το κέντημα! Γενικά με γεμίζει ο,τιδηποτε με κάνει να χρησιμοποιώ τα χέρια , το μυαλό και την καρδιά !

Demi: Πώς σε φαντάζεσαι σε μερικά χρόνια; Ποια είναι τα όνειρά σου;

Χαρά Σ: Δεν θέλω να κάνω τόσο μακροπρόθεσμα σχέδια, γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη. Σίγουρα θα ήθελα να έχω πετύχει κάποιους ακόμη στόχους που έχω, είτε προσωπικούς είτε επαγγελματικούς ! Αν υπάρχει υγεία και άνθρωποι στη ζωή σου που σε κατανοούν και σε υποστηρίζουν, τότε όλα είναι δυνατά!

Demi: Ήταν ευχαρίστηση μου που μου έκανες την τιμή να είσαι εδώ για αυτή τη συνέντευξη. Σου εύχομαι όλα σου τα όνειρα να πραγματοποιηθούν!

Χαρά Σ: Σε ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου , ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή ! Εύχομαι με τη σειρά μου καλή και δημιουργική συνέχεια, και να βλέπουμε και στο μέλλον όμορφα πράγματα από εσένα !

E book δραστηριοτήτων : https://drive.google.com/file/d/1KplCqpfmCkaQ6_8QyTofvjDN3_R_dmuT/view?_ga=2.3144697.83564036.1649397873-217349148.1631555190

Site : https://www.readoclock.gr/?m=1

Σελίδα Instagram : https://www.instagram.com/readoclock.gr/

Και σελίδα στο facebook : https://www.facebook.com/groups/495485724878656/?ref=share

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο beautyandthemist.gr

Please follow and like us: