Συνέντευξη: Scott Townsend, ο Record Guy της BMG

Πριν μερικά χρόνια είχα τη χαρά να γνωρίσω έναν άνθρωπο που έχει περάσει τη ζωή του δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας.

Έχει εργαστεί στο χώρο της μουσικής όλη του τη ζωή και οι συνεργασίες που είχε είναι αξιοζήλευτες.

Έχει συλλογή με πάνω από 250.000 δίσκους βινυλίου, χιλιάδες αφίσες, CD και τόνους άλλων αντικειμένων που σχετίζονται με τη μουσική.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες του με μερικούς από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει δουλέψει και να ανακαλύψετε πώς είναι να βρίσκεσαι δίπλα στους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στον κόσμο.

Κυρίες και κύριοι, γνωρίστε τον Scott Townsend!

Kiss

Demi: Είσαι στη μουσική βιομηχανία πολλά χρόνια. Πώς συνειδητοποίησες ότι αγαπάς τη μουσική και θέλεις να είσαι μέρος της;


Scott: Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκίνησε όταν ήμουν πολύ μικρός. Οι γονείς μου μου έλεγαν ότι ήταν ώρα για ύπνο. Εγώ τους ρωτούσα αν μπορούσα να παίξω το «Return To Sender» του Έλβις Πρίσλεϊ άλλη μια φορά. Πήγα στην πρώτη μου συναυλία όταν ήμουν 12. Ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου.



Demi: Είσαι λάτρης ενός συγκεκριμένου είδους μουσικής ή είσαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε τραγούδι σου αρέσει ο ήχος του;

Scott: Το γούστο μου στη μουσική έχει αλλάξει με τα χρόνια. Όταν ήμουν πολύ νέος άκουγα απλώς τη μουσική που υπήρχε στα Pop και Top 40 (ό,τι είχε το ραδιόφωνο). Καθώς μεγάλωνα, έκλινα περισσότερο στο Rock και το Hard Rock. Όταν άρχισα να δουλεύω για την BMG αναγκάστηκα να ακούω όλα τα είδη μουσικής. Είχαμε meetings για νέες κυκλοφορίες που διαρκούσαν όλη μέρα. Ακούγαμε τα πάντα, από κλασσική, κάντρυ, τζαζ, ραπ, κ.λπ.





Demi: Θα ήθελες να αναφέρεις μερικούς από τους καλλιτέχνες που έχεις γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια; Ποιος είναι ο αγαπημένος σου;

Scott: Kiss, ZZ Top, Cheap Trick, Tool, The Scorpions, AC/DC, Extreme, Ringo Starr, R. Kelly, Toni Braxton, Alan Jackson, Brooks & Dunn, George Jones, Henry Mancini, κ.λπ…….

Οι Cheap Trick είναι ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Είμαστε κιόλας φίλοι.

Rick Nielsen – Cheap Trick



Demi: Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που έκανε τη ζωή σου δύσκολη;

Scott: Όλοι οι καλλιτέχνες μπορεί να είναι δύσκολοι αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Έμαθα από νωρίς ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εκπλήξεις. Αν έλεγες στον καλλιτέχνη αυτό ακριβώς που περίμενες από αυτόν και δεν υπήρχαν εκπλήξεις, τα πράγματα γενικά κυλούσαν ομαλά. Θα έλεγα ότι οι καλλιτέχνες της Country είναι οι πιο εύκολοι να συνεργαστείς και επίσης συμπεριφέρονται στους θαυμαστές τους με τον καλύτερο τρόπο.



Demi: Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας σου;

Scott: Όταν άρχισα να δουλεύω για την BMG, είχαμε μόνο 2 δίσκους στο Top 200 chart (τους Yanni & George Winston). Όταν έφυγα από την BMG για να πάω να δουλέψω για την RCA, είχαμε 32 δίσκους στο Top 200 Chart. Άλλη στιγμή ήταν όταν συνάντησα τον Ρίνγκο Σταρ. Ήταν μεγάλη υπόθεση! Είναι ένας Beatle!


Ringo Starr




Demi: Τι λες για τη νέα γενιά; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θαυμάζεις;

Scott: Η μουσική έχει αλλάξει περισσότερο σε κάτι που βασίζεται στο τραγούδι, παρά σε κάτι που καθοδηγείται από τον καλλιτέχνη. Υπάρχουν όλο και λιγότεροι καλλιτέχνες που αντέχουν στον χρόνο και βγάζουν πολλά άλμπουμ που αντέχουν για καιρό. Η Taylor Swift είναι κάποια που θαυμάζω και βγάζει καλή μουσική.



Demi: Αν είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις κάποια διασημότητα, ποιον θα διάλεγες;

Scott: Αλήθεια δεν έχω κανέναν στο μυαλό μου. Μετά από τόσα χρόνια στη δουλειά δε με εντυπωσιάζουν οι σταρ.




Demi: Η τρέχουσα ενασχόλησή σου σχετίζεται με τη μουσική; Τι κάνεις; Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Scott: Έχω συλλογή από χιλιάδες δίσκους, CD, αφίσες, κ.λπ… και έχω αρχίσει να ξεπουλάω τη συλλογή μου. Καθώς τα πουλάω, συνεχίζω να παίρνω κι άλλα. Με τους δίσκους βινυλίου να επιστρέφουν, έχω τη φήμη ως “The Record Guy”. Ο κόσμος πάντα μου τηλεφωνεί και μου προσφέρει περισσότερους δίσκους. Όσο για το μέλλον δεν είμαι σίγουρος. Μάλλον θα ασχολούμαι πάντα με τη μουσική με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Billy Gibbons ZZ Top
Scorpions

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Scott Townsend για αυτήν την κουβέντα μας!

Αυτές είναι κάποιες αφίσες από τη συλλογή του που είχε την ευγένεια να μου χαρίσει.

Αφίσες που μου χάρισε ο Scott Townsend

Αυτή την εποχή έχει αναδείξει ένα άλλο του ταλέντο, το χιούμορ! Στο κανάλι του στο YouTube Your Comedy Minute μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σύντομα χιουμοριστικά του βιντεάκια. Με έχει προσκαλέσει κι εμένα να συμμετέχω σε κάποιο βίντεο, αλλά ακόμα δεν έχω βρει το θάρρος! Επίσης ο Scott είναι ενεργός και στα social media και μπορείτε να τον βρείτε στο instagram και στο Twitter.

Aaron Tippin

Τον Οκτώβριο του 2015 είχα την τιμή να του πάρω αυτήν τη συνέντευξη για το beautyandthemist.com και σήμερα είχατε την ευκαιρία να τη διαβάσετε κι εδώ, καθώς μου έδωσε την άδεια να μεταφράσω τη συζήτησή μας και στα ελληνικά και με καινούριο φωτογραφικό υλικό που μου παραχώρησε.

Μπορείτε να διαβάσετε την πρωτότυπη συνέντευξη στα αγγλικά εδώ, όπου θα βρείτε και άλλες φωτογραφίες.

Clive Davis
Samantha Sprackling Saffron
Henry Mancini
Toni Braxton
Martha Wash
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.