6 λάθη μακιγιάζ που πρέπει να αποφεύγεις μετά τα 40

Καθώς μια γυναίκα μεγαλώνει, είναι αναπόφευκτο να αρχίσει να ανησυχεί για την εμφάνισή της και η αιώνια μάχη για να διατηρήσει τη νεότερη όψη της μεγαλώνει.
Αλλά μια γυναίκα που μπαίνει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής της δεν πρέπει να νιώθει τίποτα άλλο παρά μόνο σιγουριά για την εμφάνισή της. Η ωριμότητά της θεωρείται σέξι και έχει πάρει μαθήματα από τις εμπειρίες της ζωής της μέχρι τώρα.
Το γεγονός ότι ανακαλύπτεις τα πρώτα σημάδια γήρανσης δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις το πρόσωπό σου και να σταματήσεις να χρησιμοποιείς μακιγιάζ. Αντίθετα, τώρα είναι η ώρα να απολαύσεις και να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για τα επιτεύγματα της ζωής σου.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κατά την προσπάθειά σου να παραμείνεις νέα και όμορφη, κάνεις μερικά λάθη που φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πάρα πολύ μακιγιάζ

Πολλές γυναίκες δεν συνειδητοποιούμε ότι το υπερβολικό μακιγιάζ δεν μπορεί να εγγυηθεί την όμορφη εμφάνιση του δέρματος. Το βαρύ μακιγιάζ κάνει πιο ορατές τις λεπτές γραμμές. Πρέπει να αποφύγεις το σκληρό stick ή cake foundation. Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον κάλυψη, δοκιμάστε να εφαρμόσετε το μεήκαπ σας με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.


Γυαλιστερές σκιές ματιών

Τα μάτια χαρακτηρίζονται ως ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά δεν θέλεις να είναι τόσο γυαλιστερά όσο ένας καθρέφτης! Πρώτα απ ‘όλα, το glitter και το shimmer μπορεί να κλέψουν λίγη από τη φινέτσα σου και να κάνουν ολόκληρη την εικόνα σου φθηνή.


Βαρύ Concealer

Όπως το foundation σας πρέπει να είναι ελαφρύ, το ίδιο ισχύει και για το καλυπτικό για τα μάτια σου. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο θα εμφανίζονται οι πτυχές γύρω από τα μάτια σου. Προτίμησε ένα concealer σε υγρή μορφή, που απλώνεται και απορροφάται πιο εύκολα και χρησιμοποίεισαι μικρή ποσότητα.


Ξεχνάς το μολύβι χειλιών

Καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη μας τείνουν να χάνουν το φυσικό τους περίγραμμα. Ως αποτέλεσμα, είναι δύσκολο να ορίσουμε το σχήμα των χειλιών μας χωρίς τη χρήση μολυβιού χειλιών. Η παράλειψη μολυβιού που καθορίζει τα χείλη, είναι δύσκολο να φορέσεις σωστά το κραγιόν σου.
Επιπλέον, όσο μεγαλώνεις, προσπάθησε να μείνεις μακριά από τα πιο σκούρα χρώματα στα χείλη, καθώς μπορεί να προδώσουν τις ρυτίδες των χειλιών σου.

Αόριστα φρύδια

Τα φρύδια μας χάνουν την έντασή τους με τον χρόνο. Το βγάλσιμο και το ξάνθισμά τους μπορεί να είναι ο λόγος που τα φρύδια σου έχουν εξασθενήσει. Τα φρύδια σου είναι σαν το πλαίσιο των ματιών σου, οπότε οφείλεις να τα φροντίζεις. Τονίζοντάς τα με ένα μολύβι φρυδιών, θα δεις όλο το πρόσωπό σου να φωτίζεται. Εάν ο καθορισμός τους με μολύβι ακούγεται πολύ δύσκολος και ριψοκίνδυνος, δοκίμασε ένα προϊόν σε μορφή πούδρας και ακόμη και μια σκιά ματιών λίγο πιο ανοιχτή από το φυσικό χρώμα των φρυδιών σου μπορεί επίσης να λειτουργήσει.


Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό:
Σύγκριση με διασημότητες

Η τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας βομβαρδίζουν με τέλειες εικόνες διάσημων προσώπων. Λάβε υπόψη το γεγονός ότι οι celebrities κάνουν το μακιγιάζ τους από τους καλύτερους επαγγελματίες makeup artists για να πετύχουν το αλαβάστρινο πρόσωπό τους. Και φυσικά η πλαστική χειρουργική παίζει τεράστιο ρόλο. Για ένα άτομο που βρίσκεται στο επίκεντρο, η εξωτερική εμφάνιση είναι πολύ σημαντική. Αυτό οδηγεί σε ακραίες αλλαγές για τις οποίες μερικές φορές μετανιώνουν, όπως αποκάλυψε πριν λίγο καιρό η Courteney Cox αφού αφαίρεσε τα fillers της.
Μια γυναίκα στα 40 της είναι ακόμα νέα. Απλώς προσπάθησε να συμβαδίζεις με τις απαιτήσεις του δέρματός σου και να είσαι όσο το δυνατόν πιο φυσική. Οι υπερβολές δεν θα εξασφαλίσουν μια άψογη εμφάνιση. Πρέπει να αποδεχτείς ότι ο χρόνος φέρνει αλλαγές. Αγάπησε τον εαυτό σου και δώσε έμφαση στα καλά σου χαρακτηριστικά με μέτρο.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει: 7 συμβουλές ομορφιάς για μετά τα 35

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο beautyandthemist.gr

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.