Φτιάξτο μόνος σου: Χειροποίητοι συνδετήρες κλειδί του Σολ για δωράκια πάρτι

Τώρα το καλοκαίρι που τα παιδιά ξεκουράζονται από τις υποχρεώσεις του σχολείου είναι ευκαιρία για να βρεθούν με φίλους. Φυσικά είναι και η τέλεια περίοδος για παιδικά πάρτι! Αν σας αρέσει να προσφέρετε δωράκια στους καλεσμένους στο τέλος της γιορτούλας, να μια ιδέα για πρωτότυπο δωράκι!

Κατά καιρούς έχουμε δώσει διαφορετικά μικρά δωράκια για να ευχαριστήσουμε τους μικρούς μας καλεσμένους, από καραμέλες μέσα σε κούπες μέχρι τετράδια και άλλα σχολικά είδη. Άλλες φορές που ήθελα να προσφέρουμε κάτι χειροποίητο, έφτιαξα βραχιολάκια σε διάφορα χρώματα. Σήμερα σας παρουσιάζω μια άλλη ιδέα για χειροποίητα δωράκια, χειροποίητους συνδετήρες σε σχήμα κλειδί του σολ!

Το κόστος αυτής της κατασκευής είναι πολύ χαμηλό και τα υλικά είναι πολύ εύκολα να τα βρείτε σε βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με είδη κατασκευών κοσμημάτων.

Υλικά: σύρμα αλουμινίου, χαρτόνι, πλαστικά/χάρτινα σακουλάκια

Το σύρμα αλουμινίου είναι πολύ εύκαμπτο, είναι διαθέσιμο σε πάρα πολλές αποχρώσεις και είναι καλή επιλογή για κατασκευές με τα παιδιά. Άρα, τα παιδάκια σας μπορούν να βοηθήσουν στην κατασκευή των δημιουργιών!

Ανάλογα πόσα συνδετηράκια θέλετε να φτιάξετε, μπορεί να χρειαστείτε μερικά πακέτα με σύρμα, αλλά μπορείτε εύκολα να αγοράσετε περισσότερη ποσότητα μιας και η τιμή του είναι λιγότερο από 1 ευρώ το μέτρο.

Κόβετε το σύρμα σε μικρά κομμάτια και ‘πλάθοντας’ κάθε κομμάτι με το χέρι – προαιρετικά και με τη βοήθεια πένσας – του δίνετε σχήμα. Εμένα με βολεύει να ξεκινάω με την εσωτερική καμπύλη που βρίσκεται στο κέντρο από το κλειδί του σολ.

Στην αρχή κόψτε ένα κομμάτι να πειραματιστείτε και να δείτε πόσο μεγάλο επιθυμείτε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια, όσο μεγαλύτερο το μέγεθος του συνδετήρα, τόσο περισσότερο σύρμα θα χρησιμοποιήσετε.

Αφού έχετε ολοκληρώσει την ποσότητα που θα χρειαστείτε ήρθε η σειρά να κόψετε χαρτόνια όπου θα στηρίξετε τους συνδετήρες. Χαρτόνια σε χαρούμενα χρώματα θα δώσουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Μπορείτε να ταιριάξετε τα χρώματα των χαρτονιών και του σύρματος.

Τέλος, για να βεβαιωθείτε ότι οι συνδετήρες θα μείνουν στη θέση τους πάνω στα χαρτόνια και για να είναι πιο όμορφα τα δωράκια μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα σε σακουλάκια.

Τα δωράκια αυτά μπορεί να μην είναι ακριβά, αλλά σίγουρα δείχνουν ότι αφιερώσατε χρόνο για να ευχαριστήσετε τους μικρούς παραλήπτες τους!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.